Heleen

Dierenarts

Heleen - Dierenarts
Heleen Dierenarts

Sinds april 2010 werk ik bij dierenkliniek de Dierenbus. Samen met mijn gezin, bestaande uit man en twee kinderen en onze twee heerlijke katers Tommie en Boele, woon ik in de Meern waar vandaan Lelystad prima te berijden is.

Van jongs af aan heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets met dieren heb. Thuis hadden we geen dieren maar dat was geen probleem want ik nodigde gewoon de katten van de buren uit voor een bezoekje en dat was nooit tevergeefs: de katten vonden alle aandacht altijd geweldig en bleven zolang mogelijk terugkomen. Zelfs nadat ik al jaren het huis uit was, kwamen ze nog.

Toen gekozen moest worden wat te gaan studeren was de keuze Diergeneeskunde snel gemaakt. Tijdens mijn studie mocht ik altijd de zondagsdiensten en tijdens vakanties meedraaien als assistente bij een praktijk in de buurt zodat ik alvast wat ervaring op kon doen.

In 2005 studeerde ik af en ben ik begonnen met hier en daar waar te nemen in verschillende praktijken door het hele land. Uit de waarnemingen volgden ook vaste, maar parttime banen, ver weg van het thuisfront. Toen het reizen mij te zwaar werd ging ik weer op zoek: tot mijn geluk kon ik aan de slag bij dierenkliniek de Dierenbus: een super gezellig team dat werkt met veel tijd en aandacht voor eigenaar én dier en dat is precies wat ik belangrijk en prettig werken vind! Wat mij zo aantrekt in de visie van de Dierenbus zijn de duidelijke taal en het luisterend oor. Verder vind ik het een leuke uitdaging om in zo’n nieuwe jonge praktijk aan het werk te zijn en die te kunnen helpen uitbouwen tot een moderne kliniek.