Euan Goethals

Dierenarts

Euan Goethals - Dierenarts
Euan Goethals Dierenarts

Mijn naam is Euan Goethals, ik ben in maart 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en sinds augustus 2020 als dierenarts aan het werk bij dierenkliniek de Dierenbus en Dierenziekenhuis Nunspeet. Hiervoor heb ik bij twee andere praktijken gewerkt.

Net als velen van mijn collega's heb ik al sinds jonge leeftijd een sterke interesse in dieren en dierenwelzijn. De ambitie om dierenarts te worden was dan ook al vroeg aanwezig en ik heb deze niet meer losgelaten. Ik ben mijn studie begonnen met het idee om honden en katten beter te kunnen maken, maar toch heb ik even getwijfeld of ik geen paardenarts wilde worden omdat ik dat toch zeer indrukwekkende dieren ben gaan vinden. Uiteindelijk heb ik het bij gezelschapsdieren gehouden, omdat ik daar toch meer affiniteit mee heb. Naast de honden en katten vind ik ook konijnen en andere bijzondere dieren zeer interessant. Ik heb in mijn studententijd mijzelf over konijntje ontfermd. Ze was een ex-proefdier en had een nieuw huisje nodig, toen heb ik haar geadopteerd. Momenteel geniet zij lekker van haar welverdiende pensioen. Een hond of kat heb ik nog niet, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

Dierenarts zijn is een mooi beroep, een beroep waar ik voldoening uit haal. Ik ben nog niet heel lang afgestudeerd, maar heb wel al ondervonden dat het van tijd tot tijd ook een heel zwaar beroep kan zijn. Dieren die je wel wil helpen, maar niet meer kan helpen of die door een andere reden niet verder geholpen kunnen worden, geven het beroep ook zo zijn donkere kanten. Gelukkig kunnen we voor veel dieren en hun eigenaren wel wat betekenen of op zijn minst het leed verzachten en dat is fijn om te doen.

In mijn vrije tijd wandel ik graag buiten in de natuur wanneer het mooi weer is of zoek ik de natuur in het buitenland op. Een mooie bergwandeling of een frisse zeeduik vind ik heerlijk. Als ik dan ook nog wat wilde dieren kan spotten is het feest compleet. Verder houd ik van een goed pakkend en spannend verhaal en vind ik het erg leuk om te koken. Sinds enkele jaren kook ik enkel vegetarisch en daarnaast begin ik de veganistische keuken ook heel aantrekkelijk te vinden.

Wanneer het nodig is, hoop ik u en uw huisdier te mogen ontvangen in onze mooie praktijk. U zult mij vooral vinden bij Dierenkliniek de Dierenbus, maar u kunt mij ook geregeld bij Dierenziekenhuis Nunspeet tegenkomen.