Rebecca de Kort

Paraveterinair

Rebecca de Kort
Rebecca de Kort Paraveterinair

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik gezegd dat ik dierenarts wilde worden. Ik ben dan ook altijd omringd geweest door dieren. Ik kwam er op de middelbare school achter dat dit toch niet mijn beroep zou worden. Wel wilde ik heel graag met dieren gaan werken.

Na het behalen van mijn havodiploma vond ik niet direct een leuke en passende opleiding en heb ik daarom een jaar gewerkt. Tijdens dit tussenjaar heb ik vooral bedacht wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik twee scholen bezocht en viel mijn keuze op de opleiding Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten.

Tijdens mijn afstuderen koos ik onder andere de minor Veterinair Praktijkmanagement, waardoor ik bij de Dierenbus uitkwam om mijn stage te lopen. Hier vond ik het zo leuk, dat ik ook de open dag voor het tienjarig bestaan mocht organiseren. Door deze geslaagde tijd bij de Dierenbus heb ik in september 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Tijdens mijn stageperiode bij de Dierenbus kwam ik er achter dat het vak paraveterinair mij enorm aantrok. Het contact dat ik heb met zowel dieren als mensen vind ik erg leuk. Om deze reden ben ik in september 2018 gestart met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent aan Aeres Trainingscentre Barneveld, wat ik inmiddels met succes heb afgerond. Op dit moment werk ik fulltime bij de Dierenbus.

In het dagelijks leven ziet u mij op het hockeyveld en ben ik eigenaar van Dierenoppas Loes & Rebecca, waarbij ik oppas in de omgeving van Flevoland. Thuis ben ik omringd met mijn Chihuahua’s, Maine Coons en konijnen, waardoor het altijd gezellig is.

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van team Dierenbus. Tot ziens in de praktijk!