Krista Sinke, locatiemanager, paraveterinair en kattengedragstherapeut
(tevens eigenaar van kattengedragsbureau ‘Begrip voor de Kat’)

In mei 2009 ben ik bij de ‘Dierenbus’ komen werken. Ik heb mijn opleiding tot paraveterinair gehaald aan het Groenhorst college te Barneveld. Na jaren werkervaring in andere branches ben ik in 2007 met deze opleiding gestart. 
 
Met de praktijk hebben we een hoop toekomstplannen, zo krijgen wij, werknemers, ook alle tijd en ruimte om bij te scholen. In 2012 ben ik met de opleiding tot kattengedragstherapeut gestart. Katten zijn namelijk mijn grote passie. Van baby af aan ben ik met katten opgegroeid en toch heb ik zo ontzettend veel van de opleiding geleerd. Er was zoveel wat ik niet wist omtrent het gedrag van dit geweldige dier. Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb ik mijn eigen kattengedragsbureau ‘Begrip voor de kat’. U kunt mij vinden op www.begripvoordekat.nl of op www.facebook.com/begripvoordekat. Indien u vragen heeft omtrent kattengedrag benader mij gerust via mijn eigen kanalen of via de dierenkliniek.

Helaas zijn er (te) veel katten die in stressvolle situaties leven. De eigenaar heeft dat vaak niet in de gaten, er is immers geen opzet in het spel, maar men weet gewoon niet beter. Mijn doel is meer ‘Begrip voor de Kat’ te vragen en eigenaren beter voor te lichten. Op mijn Facebook pagina zet ik regelmatig leuke kattenweetjes en tips. Goede voorlichting kan veel probleemgedrag voorkomen en daar wil ik met mijn bedrijf aan bijdragen. Zelf heb ik één kat genaamd Netel van 13 jaar, twee konijnen en een American Staffordshire Terriër reu Hellboy (10 jaar). 

 
De zorg van onze patiënten staat uiteraard voorop en hier besteden we met ons team veel tijd en aandacht aan. Dit vertaalt zich uiteraard naar een goede voor- en nazorg van onze operatiepatiënten, maar ook naar contact maken met de patiënten tijdens het spreekuur. Op deze manier hopen wij dat onze patiënten zich een klein beetje meer op hun gemak voelen en inzien dat het niet alleen maar vervelende onderzoeken en injecties zijn, maar ook een aai over de bol en misschien wel een lekkere snack (met goedkeuring van de baas uiteraard). Deze persoonlijke aandacht aan mens en dier, is wat mij heel erg aantrekt aan deze praktijk, waar ik nu dan ook al jaren met veel plezier werk. Ik hoop dat het u en uw huisdieren ook aanspreekt, zodat wij u in onze praktijk welkom mogen heten.


Rebecca de Kort, paraveterinair

 

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik gezegd dat ik dierenarts wilde worden. Ik ben dan ook altijd omringd geweest door dieren. Ik kwam er op de middelbare school achter dat dit toch niet mijn beroep zou worden. Wel wilde ik heel graag met dieren gaan werken.

 

Na het behalen van mijn havodiploma vond ik niet direct een leuke en passende opleiding en heb ik daarom een jaar gewerkt. Tijdens dit tussenjaar heb ik vooral bedacht wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik twee scholen bezocht en viel mijn keuze op de opleiding Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten.

 

Tijdens mijn afstuderen koos ik onder andere de minor Veterinair Praktijkmanagement, waardoor ik bij de Dierenbus uitkwam om mijn stage te lopen. Hier vond ik het zo leuk, dat ik ook de open dag voor het tienjarig bestaan mocht organiseren. Door deze geslaagde tijd bij de Dierenbus heb ik in september 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Tijdens mijn stageperiode bij de Dierenbus kwam ik er achter dat het vak paraveterinair mij enorm aantrok. Het contact dat ik heb met zowel dieren als mensen vind ik erg leuk. Om deze reden ben ik in september 2018 gestart met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent aan Aeres Trainingscentre Barneveld, wat ik inmiddels met succes heb afgerond. Op dit moment werk ik fulltime bij de Dierenbus.

 

In het dagelijks leven ziet u mij op het hockeyveld en ben ik eigenaar van Dierenoppas Loes & Rebecca, waarbij ik oppas in de omgeving van Flevoland. Thuis ben ik omringd met mijn Chihuahua’s, Maine Coons en konijnen, waardoor het altijd gezellig is.

 

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van team Dierenbus. Tot ziens in de praktijk! 


Maayke Stouwdam, paraveterinair

 

Graag wil ik me aan jullie voorstellen: Ik ben Maayke Stouwdam, getrouwd met Michiel en samen hebben wij een dochtertje en een zoontje. Bij ons gezin horen ook onze twee Maine Coons en onze vier konijnen.

Als klein meisje was ik al bezig met het verzorgen van mijn konijnen en cavia’s.
Omdat ik zelf geen hond mocht, liet ik voor verschillende mensen jarenlang hun hond uit. Tot we op een gegeven moment thuis tóch een hondje kregen. Een heel lief mengelmoesje, genaamd Max.

 

Het was voor mij geen gekke stap om de opleiding Paraveterinair te gaan doen in Barneveld, ik wilde altijd al iets doen met dieren. In de loop der jaren heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, van dierenspeciaalzaak en dierenarts tot in een nasynchronisatie studio. Dieren bleven altijd mijn hobby, thuis had ik ze altijd om me heen. En daarom ben ik erg blij dat ik bij de Dierenbus mocht beginnen!

 

Ik werk momenteel 20 uur en ben dus met regelmaat op de praktijk te vinden. Tot ziens bij de Dierenbus!


Petra Deen, paraveterinair

 

Ik ben Petra Deen en woon in Lelystad met mijn man André,  Chihuahua's Maddy en Fabel en Cornish Rex katten Vlinder en Fiore. Vanaf 1 juli 2018 ben ik het gezellige team van de Dierenbus komen versterken. Dieren zijn altijd een grote passie geweest in mijn leven.

 

Ik vind het heerlijk dat ik van mijn passie weer mijn werk heb kunnen maken na een onderbreking van 12 jaar in welke tijd ik een kantoorbaan had. Daarvoor heb ik met veel plezier 11 jaar als paraveterinair gewerkt in een dierenkliniek in het Brabantse Oosterhout.

 

Een leven zonder huisdieren kan ik mij niet voorstellen. Na 30 jaar hoofdzakelijk langhaar katten gehad te hebben, kwam ik in 2016 in contact met de Cornish Rex en werd halsoverkop verliefd op deze heerlijke katten. Ze zijn ongelooflijk atletisch, elegant, grappig, mensgericht en verrassen je elke dag. Hun zijdezachte gegolfde vacht verhaart vrijwel niet.

 

Werken bij dierenkliniek de Dierenbus voelt voor mij aan als thuiskomen. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit fantastische team te mogen zijn.