Krista Sinke, locatiemanager, paraveterinair en kattengedragstherapeut
(tevens eigenaar van kattengedragsbureau ‘Begrip voor de Kat’)

In mei 2009 ben ik bij de ‘Dierenbus’ komen werken. Ik heb mijn opleiding tot paraveterinair gehaald aan het Groenhorst college te Barneveld. Na jaren werkervaring in andere branches ben ik in 2007 met deze opleiding gestart. 
 
Met de praktijk hebben we een hoop toekomstplannen, zo krijgen wij, werknemers, ook alle tijd en ruimte om bij te scholen. Zelf heb ik de cursus tot ‘huisdiergedragsadviseur’ gedaan. Daar is mijn interesse voor het gedrag van dieren ontstaan. In 2012 ben ik daarom met de opleiding tot kattengedragstherapeut gestart. Katten zijn namelijk mijn grote passie. Van baby af aan ben ik met katten opgegroeid en toch heb ik zo ontzettend veel van de opleiding geleerd. Er was zoveel wat ik niet wist omtrent het gedrag van dit geweldige dier. Inmiddels ben ik afgestudeerd en druk bezig om mijn kattengedragsbureau ‘Begrip voor de kat’ op de kaart te zetten. U kunt mij vinden op www.begripvoordekat.nl of op www.facebook.com/begripvoordekat. Indien u vragen heeft omtrent kattengedrag benader mij gerust via mijn eigen kanalen of via de dierenkliniek.

Helaas zijn er (te) veel katten die in stressvolle situaties leven. De eigenaar heeft dat vaak niet in de gaten, er is immers geen opzet in het spel, maar men weet gewoon niet beter. Mijn doel is meer ‘Begrip voor de Kat’ te vragen en eigenaren beter voor te lichten. Op mijn Facebook pagina zet ik regelmatig leuke kattenweetjes en tips. Goede voorlichting kan veel probleemgedrag voorkomen en daar wil ik met mijn bedrijf aan bijdragen.

Zelf heb ik één kat genaamd Netel van 11 jaar, twee konijnen en een American Staffordshire Terriër reu Hellboy (8 jaar). Hellboy gaat vaak met mij mee naar werk, dus wellicht dat jullie hem wel eens gezien hebben. Op dit moment ben ik fulltime werkzaam in de praktijk. Jullie treffen mij dan ook 5 dagen in de week.

 
De zorg van onze patiënten staat uiteraard voorop en hier besteden we met ons team veel tijd en aandacht aan. Dit vertaalt zich uiteraard naar een goede voor- en nazorg van onze operatiepatiënten, maar ook naar contact maken met de patiënten tijdens het spreekuur. Op deze manier hopen wij dat onze patiënten zich een klein beetje meer op hun gemak voelen en inzien dat het niet alleen maar vervelende onderzoeken en injecties zijn, maar ook een aai over de bol en misschien wel een lekkere snack (met goedkeuring van de baas uiteraard). Deze persoonlijke aandacht aan mens en dier, is wat mij heel erg aantrekt aan deze praktijk, waar ik nu dan ook al een tijd met veel plezier werk. Ik hoop dat het u en uw huisdieren ook aanspreekt, zodat wij u in onze praktijk welkom mogen heten.


Susan Peeters, locatiemanager en paraveterinair

 

De liefde voor dieren is mij met de paplepel ingegoten en vanaf jongs af aan wilde ik niets liever dan dierenarts worden. Uren kon ik me vermaken met het spelen en verzorgen van onze dwergkonijnen en toen Spike, onze Jack Russel, in huis kwam, was het feest compleet. Dat ik graag wilde werken met dieren stond sindsdien vast.

Op de middelbare school bleek echter dat een toekomst als dierenarts niet voor mij was weggelegd en heb ik besloten om het ‘iets willen doen met dieren’ voort te zetten in de opleiding Diermanagement te Leeuwarden. Als extra module koos ik ervoor om de cursus Paraveterinair dierenartsassistente te volgen, een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb.

Na enige jaren werkzaam te zijn geweest voor een dienstverlenend bedrijf voor dierenartspraktijken, begon het toch te kriebelen; het werken met dieren en het contact met mensen. Toen ik de vacature zag bij De Dierenbus heb ik direct gesolliciteerd met als resultaat dat ik vanaf 1 februari 2011 het team versterk. Een team waarin de communicatie met en de aandacht voor klant en dier centraal staat.

Sinds de zomer van 2011 hebben mijn vriend en ik een Labrador teefje, genaamd Dribbel, als huisgenoot. Dribbel is als 8 maanden oude puberhond bij ons in huis gekomen. Beginnende als een onstuimige en eigenwijze hond, kunnen we nu zeggen dat we met veel geduld, rust en liefde een zelfstandige, maar echte schat van een hond hebben. Voor haar geestelijke uitdaging, speur ik eens per week met haar. Een bezigheid waar ze zich voor 110% inzet en waar we beide veel plezier aan beleven.

Dat ik nu van iets waar ik mijn hele leven al graag mee bezig ben, mijn beroep heb mogen maken, dat is geweldig!


Chantal de Boer, paraveterinair

 

Mijn naam is Chantal de Boer en ben woonachtig in Dronten, samen met mijn moeder, zusje en onze dieren. Zelf heb ik op dit moment 3 konijnen, 4 tamme parkietjes en een aquarium met verschillende vissen.

 

Van jongs af aan ben ik gek op dieren. Als klein meisje vermaakte ik mij al dagenlang met het verzorgen en opereren van mijn dierenknuffels. Infusen aanleggen, injecties geven, verbinden en zelfs hechten. Niets was te gek!
Toen ik na het behalen van mijn VMBO-TL diploma in 2010 een MBO opleiding moest gaan kiezen, was dit daarom ook niet zo heel moeilijk. Ik wilde graag iets doen voor en met mensen en dieren, dus koos ik voor de 4-jarige opleiding tot Paraveterinair niveau 4 op AOC de Groene Welle te Zwolle. Tijdens deze opleiding heb ik verschillende stages moeten lopen en kwam ik in mei 2014, in mijn 3e leerjaar, bij dierenkliniek de Dierenbus terecht.

 

Na een ontzettend leuke en enorm leerzame stageperiode ben ik in de vakanties en elke woensdagochtend bij de Dierenbus blijven werken. Ook mijn eindstage heb ik bij dierenkliniek de Dierenbus gedaan. Tijdens deze eindstage ben ik op woensdag 20 mei 2015 geslaagd voor de opleiding en mag ik mij officieel paraveterinair noemen.

Ik hoop nog heel lang bij dierenkliniek de Dierenbus te mogen blijven werken om het fantastische team te versterken.


Maayke Stouwdam, paraveterinair

 

Graag wil ik me aan jullie voorstellen: Ik ben Maayke Stouwdam, getrouwd met Michiel en samen hebben wij een dochtertje en een zoontje. Bij ons gezin horen ook onze twee Maine Coons en onze vier konijnen.

Als klein meisje was ik al bezig met het verzorgen van mijn konijnen en cavia’s.
Omdat ik zelf geen hond mocht, liet ik voor verschillende mensen jarenlang hun hond uit. Tot we op een gegeven moment thuis tóch een hondje kregen. Een heel lief mengelmoesje, genaamd Max.

 

Het was voor mij geen gekke stap om de opleiding Paraveterinair te gaan doen in Barneveld, ik wilde altijd al iets doen met dieren. In de loop der jaren heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, van dierenspeciaalzaak en dierenarts tot in een nasynchronisatie studio. Dieren bleven altijd mijn hobby, thuis had ik ze altijd om me heen. En daarom ben ik erg blij dat ik bij de Dierenbus mocht beginnen!

 

Ik werk een paar vaste uurtjes per week, maar spring heel vaak bij en ben dus met regelmaat op de praktijk te vinden. Tot ziens bij de Dierenbus!


Petra Deen, paraveterinair

 

Ik ben Petra Deen en woon in Lelystad met mijn man André,  Chihuahua's Maddy en Fabel en Cornish Rex katten Vlinder en Indira. Vanaf 1 juli 2018 ben ik het gezellige team van de Dierenbus komen versterken. Dieren zijn altijd een grote passie geweest in mijn leven.

 

Ik vind het heerlijk dat ik van mijn passie weer mijn werk heb kunnen maken na een onderbreking van 12 jaar in welke tijd ik een kantoorbaan had. Daarvoor heb ik met veel plezier 11 jaar als paraveterinair gewerkt in een dierenkliniek in het Brabantse Oosterhout.

 

Een leven zonder huisdieren kan ik mij niet voorstellen. Na 30 jaar hoofdzakelijk langhaar katten gehad te hebben, kwam ik in 2016 in contact met de Cornish Rex en werd halsoverkop verliefd op deze heerlijke katten. Ze zijn ongelooflijk atletisch, elegant, grappig, mensgericht en verrassen je elke dag. Hun zijdezachte gegolfde vacht verhaart vrijwel niet.

 

Werken bij dierenkliniek de Dierenbus voelt voor mij aan als thuiskomen. Ik hoop nog vele jaren onderdeel van dit fantastische team te mogen zijn.


Rebecca de Kort, paraveterinair in opleiding

 

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik gezegd dat ik dierenarts wilde worden. Ik ben dan ook altijd omringd geweest door dieren. Ik kwam er op de middelbare school achter dat dit toch niet mijn beroep zou worden. Wel wilde ik heel graag met dieren gaan werken.

 

Na het behalen van mijn havodiploma vond ik niet direct een leuke en passende opleiding en heb ik daarom een jaar gewerkt. Tijdens dit tussenjaar heb ik vooral bedacht wat ik wilde gaan doen. Uiteindelijk heb ik twee scholen bezocht en viel mijn keuze op de opleiding Diergezondheid en Management aan de Aeres Hogeschool in Dronten.

 

Tijdens mijn afstuderen koos ik onder andere de minor Veterinair Praktijkmanagement, waardoor ik bij de Dierenbus uitkwam om mijn stage te lopen. Hier vond ik het zo leuk, dat ik ook de open dag voor het tienjarig bestaan mocht organiseren. Door deze geslaagde tijd bij de Dierenbus heb ik in september 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Tijdens mijn stageperiode bij de Dierenbus kwam ik er achter dat het vak paraveterinair mij enorm aantrok. Het contact dat ik heb met zowel dieren als mensen vind ik erg leuk. Om deze reden ben ik in september 2018 gestart met de opleiding Paraveterinair Dierenartsassistent aan Aeres Trainingscentre Barneveld, waarbij ik opnieuw stage mocht lopen bij de Dierenbus en bij Dierenziekenhuis Nunspeet. Ik kon al gauw aan de slag als paraveterinair bij de Dierenbus en ik spring graag bij waar dat nodig is.

 

In het dagelijks leven ziet u mij op het hockeyveld en ben ik eigenaar van Dierenoppas Loes & Rebecca, waarbij ik oppas in de omgeving van Flevoland. Thuis ben ik omringd met mijn Chihuahua’s, Maine Coons en konijnen, waardoor het altijd gezellig is.

 

Ik hoop nog lang deel uit te mogen maken van team Dierenbus. Tot ziens in de praktijk!