Ik ben Rolf Bus, dierenarts en oud-eigenaar van de praktijk. Zo lang als ik me kan herinneren zijn dieren deel van mijn leven.  
De liefde voor de schepping, en in het bijzonder voor dieren,  heeft er bij mij op een natuurlijke manier voor gezorgd dat ik een beroep wilde uitoefenen waarin ik met dieren te maken kreeg.


Dierenarts dat leek me geweldig, na in 1990 te zijn afgestudeerd, nam dat gevoel alleen maar meer toe. In de loop der jaren ben ik mijn beroep geleidelijk aan anders gaan uitoefenen. Vanuit een toenemend besef hoe belangrijk huisdieren zijn voor mensen ben ik me gaan realiseren hoe groot het vertrouwen is dat u schenkt aan dierenartsen in het algemeen en aan mij in het bijzonder.
Voor mij betekent dit dat ik zowel verantwoordelijk wil zijn voor het medische deel, wat uiteraard van de hoogste kwaliteit moet zijn, maar ook zorg wil dragen voor oprechte betrokkenheid met patiënt en eigenaar. Dit is de enige manier om recht te doen aan uw vraag en zorg rondom uw huisdier. Dit betekent praktisch vertaald, dat er naar u geluisterd wordt, in tijd en aandacht. Dat er in heldere en eenvoudige taal gecommuniceerd wordt en dat er keuze mogelijkheden voorgelegd worden. Eerder ben ik niet tevreden. Samen kijken we daarna wat op dat moment de beste keus is in de behandeling en het welzijn van uw huisdier. 


In 2003 werd het besluit om vanuit deze visie een nieuwe praktijk op te starten geboren. In 2008 werd de Dierenbus in Lelystad geopend. Alle medewerkers delen deze visie en dragen die mee uit, tot welzijn van dier en hun baasjes, en tot vreugde op de werkvloer, voor ons allen. 
Dat is ook wat u van de Dierenbus mag verwachten.


Heleen, dierenarts

 

Sinds april 2010 werk ik bij dierenkliniek de Dierenbus. Samen met mijn gezin, bestaande uit man en twee kinderen en onze twee heerlijke katers Tommie en Boele, woon ik in de Meern waar vandaan Lelystad prima te berijden is.

Van jongs af aan heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets met dieren heb. Thuis hadden we geen dieren maar dat was geen probleem want ik nodigde gewoon de katten van de buren uit voor een bezoekje en dat was nooit tevergeefs: de katten vonden alle aandacht altijd geweldig en bleven zolang mogelijk terugkomen. Zelfs nadat ik al jaren het huis uit was, kwamen ze nog.

Toen gekozen moest worden wat te gaan studeren was de keuze Diergeneeskunde snel gemaakt. Tijdens mijn studie mocht ik altijd de zondagsdiensten en tijdens vakanties meedraaien als assistente bij een praktijk in de buurt zodat ik alvast wat ervaring op kon doen.

In 2005 studeerde ik af en ben ik begonnen met hier en daar waar te nemen in verschillende praktijken door het hele land. Uit de waarnemingen volgden ook vaste, maar parttime banen, ver weg van het thuisfront. Toen het reizen mij te zwaar werd ging ik weer op zoek: tot mijn geluk kon ik aan de slag bij dierenkliniek de Dierenbus: een super gezellig team dat werkt met veel tijd en aandacht voor eigenaar én dier en dat is precies wat ik belangrijk en prettig werken vind! Wat mij zo aantrekt in de visie van de Dierenbus zijn de duidelijke taal en het luisterend oor. Verder vind ik het een leuke uitdaging om in zo’n nieuwe jonge praktijk aan het werk te zijn en die te kunnen helpen uitbouwen tot een moderne kliniek.


Mijn naam is Euan Goethals, ik ben in maart 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en sinds augustus 2020 als dierenarts aan het werk bij dierenkliniek de Dierenbus en Dierenziekenhuis Nunspeet. Hiervoor heb ik bij twee andere praktijken gewerkt.

 

Net als velen van mijn collega's heb ik al sinds jonge leeftijd een sterke interesse in dieren en dierenwelzijn. De ambitie om dierenarts te worden was dan ook al vroeg aanwezig en ik heb deze niet meer losgelaten. Ik ben mijn studie begonnen met het idee om honden en katten beter te kunnen maken, maar toch heb ik even getwijfeld of ik geen paardenarts wilde worden omdat ik dat toch zeer indrukwekkende dieren ben gaan vinden. Uiteindelijk heb ik het bij gezelschapsdieren gehouden, omdat ik daar toch meer affiniteit mee heb. Naast de honden en katten vind ik ook konijnen en andere bijzondere dieren zeer interessant. Ik heb in mijn studententijd mijzelf over konijntje ontfermd. Ze was een ex-proefdier en had een nieuw huisje nodig, toen heb ik haar geadopteerd. Momenteel geniet zij lekker van haar welverdiende pensioen. Een hond of kat heb ik nog niet, maar dat is slechts een kwestie van tijd.

 

Dierenarts zijn is een mooi beroep, een beroep waar ik voldoening uit haal. Ik ben nog niet heel lang afgestudeerd, maar heb wel al ondervonden dat het van tijd tot tijd ook een heel zwaar beroep kan zijn. Dieren die je wel wil helpen, maar niet meer kan helpen of die door een andere reden niet verder geholpen kunnen worden, geven het beroep ook zo zijn donkere kanten. Gelukkig kunnen we voor veel dieren en hun eigenaren wel wat betekenen of op zijn minst het leed verzachten en dat is fijn om te doen.

 

In mijn vrije tijd wandel ik graag buiten in de natuur wanneer het mooi weer is of zoek ik de natuur in het buitenland op. Een mooie bergwandeling of een frisse zeeduik vind ik heerlijk. Als ik dan ook nog wat wilde dieren kan spotten is het feest compleet. Verder houd ik van een goed pakkend en spannend verhaal en vind ik het erg leuk om te koken. Sinds enkele jaren kook ik enkel vegetarisch en daarnaast begin ik de veganistische keuken ook heel aantrekkelijk te vinden.

 

Wanneer het nodig is, hoop ik u en uw huisdier te mogen ontvangen in onze mooie praktijk. U zult mij vooral vinden bij Dierenkliniek de Dierenbus, maar u kunt mij ook geregeld bij Dierenziekenhuis Nunspeet tegenkomen.