Ik ben Rolf Bus, dierenarts en eigenaar van de praktijk. Zo lang als ik me kan herinneren zijn dieren deel van mijn leven.  
De liefde voor de schepping, en in het bijzonder voor dieren,  heeft er bij mij op een natuurlijke manier voor gezorgd dat ik een beroep wilde uitoefenen waarin ik met dieren te maken kreeg.


Dierenarts dat leek me geweldig, na in 1990 te zijn afgestudeerd, nam dat gevoel alleen maar meer toe. In de loop der jaren ben ik mijn beroep geleidelijk aan anders gaan uitoefenen. Vanuit een toenemend besef hoe belangrijk huisdieren zijn voor mensen ben ik me gaan realiseren hoe groot het vertrouwen is dat u schenkt aan dierenartsen in het algemeen en aan mij in het bijzonder.
Voor mij betekent dit dat ik zowel verantwoordelijk wil zijn voor het medische deel, wat uiteraard van de hoogste kwaliteit moet zijn, maar ook zorg wil dragen voor oprechte betrokkenheid met patiënt en eigenaar. Dit is de enige manier om recht te doen aan uw vraag en zorg rondom uw huisdier. Dit betekent praktisch vertaald, dat er naar u geluisterd wordt, in tijd en aandacht. Dat er in heldere en eenvoudige taal gecommuniceerd wordt en dat er keuze mogelijkheden voorgelegd worden. Eerder ben ik niet tevreden. Samen kijken we daarna wat op dat moment de beste keus is in de behandeling en het welzijn van uw huisdier. 


In 2003 werd het besluit om vanuit deze visie een nieuwe praktijk op te starten geboren. In 2008 werd de Dierenbus in Lelystad geopend. Alle medewerkers delen deze visie en dragen die mee uit, tot welzijn van dier en hun baasjes, en tot vreugde op de werkvloer, voor ons allen. 
Dat is ook wat u van de Dierenbus mag verwachten.


Heleen, dierenarts

 

Sinds april 2010 werk ik bij dierenkliniek de Dierenbus. Samen met mijn gezin, bestaande uit man en twee kinderen en onze twee heerlijke katers Tommie en Boele, woon ik in de Meern waar vandaan Lelystad prima te berijden is.

Van jongs af aan heb ik altijd het gevoel gehad dat ik iets met dieren heb. Thuis hadden we geen dieren maar dat was geen probleem want ik nodigde gewoon de katten van de buren uit voor een bezoekje en dat was nooit tevergeefs: de katten vonden alle aandacht altijd geweldig en bleven zolang mogelijk terugkomen. Zelfs nadat ik al jaren het huis uit was, kwamen ze nog.

Toen gekozen moest worden wat te gaan studeren was de keuze Diergeneeskunde snel gemaakt. Tijdens mijn studie mocht ik altijd de zondagsdiensten en tijdens vakanties meedraaien als assistente bij een praktijk in de buurt zodat ik alvast wat ervaring op kon doen.

In 2005 studeerde ik af en ben ik begonnen met hier en daar waar te nemen in verschillende praktijken door het hele land. Uit de waarnemingen volgden ook vaste, maar parttime banen, ver weg van het thuisfront. Toen het reizen mij te zwaar werd ging ik weer op zoek: tot mijn geluk kon ik aan de slag bij dierenkliniek de Dierenbus: een super gezellig team dat werkt met veel tijd en aandacht voor eigenaar én dier en dat is precies wat ik belangrijk en prettig werken vind! Wat mij zo aantrekt in de visie van de Dierenbus zijn de duidelijke taal en het luisterend oor. Verder vind ik het een leuke uitdaging om in zo’n nieuwe jonge praktijk aan het werk te zijn en die te kunnen helpen uitbouwen tot een moderne kliniek.


Mijn naam is Charlotte Schumm, getrouwd met Jan en moeder van 4 prachtige kinderen.
 
Op 31 mei 1999 kwam mijn lang gekoesterde droom, die ik al sinds mijn vierde jaar had, uit: ik studeerde af als dierenarts aan de universiteit van Utrecht. Wat was ik blij niet meer alleen met mijn neus in de boeken te moeten, maar eindelijk met echte dieren en echte mensen te mogen werken.
 
De eerste jaren heb ik overal in het land waarnemingen gedaan in de gezelschapsdieren en heb ik gewerkt in een gemengde praktijk met gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren. In deze periode heb ik mijn passie voor konijnen, knaagdieren (ratten, hamsters, muizen) en kippen als huisdier verder verdiept.
 
Sinds eind 2001 ben ik werkzaam in Lelystad, de eerste vijf jaar bij een andere gezelschapsdierenpraktijk en sinds januari 2008 bij De Dierenbus.

 

Ik werk daar op de dinsdag en woensdag en af en toe vang ik wat losse uren op. Mijn grote passie is konijnen en knaagdieren, maar ook alle andere gezelschapsdieren vind ik geweldig. Ik hoop van harte u en uw huisdier te ontmoeten in onze fijne praktijk!!


Hallo allemaal,

 

Ik ben Sanne van Aerts, woonachtig in Utrecht samen met mijn man en twee Balinese poezendames. Als klein meisje riep ik al dat ik dierenarts wilde worden. Door uitloting in Utrecht ben ik in België terecht gekomen en heb ik eerst drie jaar in Antwerpen en daarna drie jaar in Gent gestudeerd.

 

In 2012 ging een lang gekoesterde wens in vervulling en mocht ik mijzelf eindelijk dierenarts noemen. Na mijn afstuderen heb ik gedurende een aantal maanden vrijwilligerswerk gedaan bij een dierenartsenpraktijk in Ghana, waarbij ik veel heb geleerd over de verschillen in de diergeneeskundige zorg tussen een ontwikkelingsland en West-Europa. Ik heb daarna in diverse dierenartsenpraktijken in Nederland gewerkt, waaronder in het voorjaar van 2016 een aantal maanden bij De Dierenbus.

 

Vanaf april 2017 mag ik het team in Lelystad weer komen versterken. Ik heb hier ontzettend veel zin in en hoop jullie allemaal snel te zien. Tot binnenkort!