Wij werken samen met Dierenziekenhuis Nunspeet

 

Sinds 1 april 2017 zijn wij intensief gaan samenwerken met Dierenziekenhuis Nunspeet.

 

Wat betekent dit voor de zorg bij De Dierenbus?

De zorg bij De Dierenbus blijft hetzelfde. Het team van dierenartsen en assistentes blijft voor u klaar staan om uw dier de beste zorg te geven.

Voor uitgebreidere of specialistische behandelingen kunt u doorgestuurd worden naar Dierenziekenhuis Nunspeet. De medewerkers van De Dierenbus kunnen in dat geval direct de patientgegevens doorgeven aan het team in Nunspeet. Op deze manier is alle (achtergrond)informatie van uw dier beschikbaar en kan ook in Nunspeet de beste zorg geleverd worden.

Een spoedgeval? Ook dan staat het team in Nunspeet voor u klaar, zij bieden uw dier een 24 uurs opname.

 

Wat is Dierenziekenhuis Nunspeet?

 

 

Dierenziekenhuis Nunspeet is een gezelschapsdierenpraktijk die nauw samenwerkt met meerdere vestigingen zoals Elburg en nu dus ook Lelystad.  

Bij Dierenziekenhuis Nunspeet werken verschillende (gespecialiseerde) dierenartsen die ondersteund worden door een groot team van assistentes. De vestiging in Nunspeet heeft dagelijks ruime openingstijden en beschikt over vele diagnostische middelen en apparatuur tot verder onderzoek en/of behandeling van uw huisdier. U kunt hier ook terecht voor spoedgevallen. Ons team staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar. Onze visie is dan ook: Uw huisdier, onze zorg!

Buiten de reguliere openingstijden is op dezelfde locatie Spoedkliniek de Veluwe geopend, er is dus altijd iemand aanwezig die uw dier van de nodige zorg kan voorzien. De spoedkliniek is onderdeel van het Dierenziekenhuis, bij spoedgevallen staat hetzelfde team voor u klaar.

In het dierenziekenhuis in Nunspeet worden honden, katten, konijnen en knaagdieren behandeld, maar ook bijzondere huisdieren zoals vogels en reptielen. Tevens is er een aparte honden- en kattenopname aanwezig, waar uw dier kan verblijven als het intensieve zorg nodig heeft.

Ook zijn zij gecertificeerd als ‘Golden Cat Friendly Practice’. Dit houdt in dat er een speciale kattendierenartsarts werkzaam is. Tevens zijn er aparte ruimtes (een opname, een wacht- en spreekkamer) speciaal voor de kat, waar honden niet zijn toegelaten. Er wordt alles aan gedaan om het bezoek voor uw kat zo stressloos mogelijk te laten verlopen.

 

Welke mogelijkheden zijn er bij Dierenziekenhuis Nunspeet?

Er zijn diverse mogelijkheden bij Dierenziekenhuis Nunspeet. Hieronder zullen wij er enkele voor u toelichten:             

Röntgenfoto's

De meest bekende reden voor het maken van röntgenfoto's is het wel/niet aantonen van een botbreuk. Maar er zijn nog meer aandoeningen waarbij een röntgenfoto voor een diagnose kan zorgen, zoals elleboog- en heupdysplasie en artrose. Een röntgenfoto kan bij hart-en/of ademhalingsproblemen (bijvoorbeeld vocht in de longen of uitzaaiiingen van tumoren) helpen bij het maken van een diagnose.

Interne diergeneeskunde

De interne geneeskunde houdt zich bezig met de inwendige organen, weefsels en bloed.

De interne dierenarts is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van inwendige ziekten, zoals problemen van: 

- maag, darmen, alvleesklier en lever

- nieren en urinewegen

- hart, longen, keel en neus

- hersenen en zenuwen

- hormonen

- bloedziekten en aandoeningen van het immuunsysteem (afweersysteem)

Voor de verdere diagnose en behandeling kan gebruik gemaakt worden van diverse onderzoeken zoals: bloedonderzoek, echo, röntgenfoto's en endoscopie (het bekijken van de maag en darmen d.m.v. een flexibele slang met camera).

Dierenarts Heleen Kroese richt zich bij de Dierenbus al jaren op de interne geneeskunde. Bij Dierenziekenhuis Nunspeet hebben 2 dierenartsen zich tevens toegelegd op de interne geneeskunde. Vanaf 1 juli 2017 zal ook internist-specialist Robert Favier het team komen versterken.

Vruchtbaarheids- en progesteronbegeleiding

Het fokken van een nestje met uw teef is precisiewerk. Alles valt of staat immers met het benutten van het juiste dektijdstip. De meeste teven zijn rond de tiende dag van de loopsheid vruchtbaar; dit is echter niet altijd het geval! De eisprong kan plaatsvinden ergens tussen 5 tót 30 dagen na het begin van de loopsheid! Een onzeker gegeven, vooral wanneer u met uw teef ver moet reizen voor een dekking. De betrouwbaarste methode om het dektijdstip te bepalen, is door middel van het meten van de progesteronwaarde in het bloed met behulp van het Immulite-apparaat. In Nederland zijn 6 dierenklinieken die over dit apparaat beschikken, Dierenziekenhuis Nunspeet is er hier één van.

 

 Waar is Dierenziekenhuis Nunspeet gevestigd?

Het adres van Dierenziekenhuis Nunspeet is:

Zwolsewegje 16

8071 XR Nunspeet

Dierenziekenhuis Nunspeet is 24 uur per dag bereikbaar op: 0341 - 252 353.

Verandering bankrekeningnummer 

Door de samenwerking hebben wij een nieuw bankrekeningnummer gekregen: NL87RABO 0347566464 tnv Dierenziekenhuis Nunspeet.