Kattentrimsalon de Dierenbus 

 

 

Sinds mei 2012 heeft onze kliniek een extra service: een kattentrimsalon boven de praktijk. Per september 2016 zorgt Truus Drent voor het reilen en zeilen in de trimsalon.

 

De meeste katten houden zelf hun vacht goed bij door deze te wassen en ook u als eigenaar kunt daarin meehelpen door uw kat regelmatig te kammen. Toch kunnen er ondanks deze handelingen problemen ontstaan. Zo kan het kammen van uw kat er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kat meer gaat verharen!

De kattenvacht bestaat meestal uit dekharen met onderwol. De onderwol is de vacht die meerdere keren per jaar loslaat en die u tegenkomt in uw huis, op uw bank en op uw kleren. Wanneer uw kortharige kat 2 à 3 keer per jaar door ons getrimd wordt, zal uw kat aanzienlijk minder verharen. Voor de (half)langharige katten is het advies gemiddeld 4x per jaar.

Naast het verharen van de kat, zorgt bijvoorbeeld overgewicht (wat we helaas steeds meer zien bij de kat) voor problemen bij de vachtverzorging. De kat wordt door zijn overgewicht minder flexibel en kan bepaalde gebieden van zijn lichaam (denk aan buik en achterhand) niet goed bereiken. Ditzelfde geldt voor de oudere kat. Veel senior katten krijgen last van artrose wat ze beperkt in hun vachtverzorging. Op de lange termijn geeft overgewicht en artrose klitten of zelfs vervilting van de vacht. Hierdoor krijgt de huid onvoldoende zuurstof en kunnen er onder andere huidontstekingen ontstaan. Een aantal keer per jaar trimmen (eventueel gecombineerd met wassen en drogen), voorkomt deze problemen. U zult merken dat uw kat beter in zijn vel zit.

In onze kattentrimsalon worden zowel kortharige als (half)langharige katten getrimd (onderwol verwijderen) en/of geschoren zonder narcose. In uitzonderlijke gevallen is een kat niet te behandelen zonder narcose en kan, in overleg met u, alsnog worden gekozen het met narcose te doen. Voor de vervolgbehandelingen zou er contact opgenomen kunnen worden met onze kattengedragstherapeut om training en/of medicatie in te zetten om stress te verminderen en trimmen zonder narcose uiteindelijk toch mogelijk te maken.

 

Prijzen:

Basisbehandelingen:   Eventuele extra kosten:  
Ontwollen (half)langhaar €45,- Scheren vervilte vacht €10,-
Ontwollen korthaar €35,- Vlooien in de vacht €5,-
Combinatie scheren/ontwollen €50,- Wassen/drogen (half)langhaar €7,50
Scheren €55,- Wassen/drogen korthaar €5,