Versvoeding voor uw hond

Wat is versvoeding?

Onze hond stamt af van de wolf (al is dit natuurlijk al enige tijd geleden) en eet van nature dus rauw vlees. Vanuit die gedachte is versvoeding ontstaan voor de hond. Versvoeding bestaat namelijk uit vers vlees en wel van verschillende diersoorten. Dit wordt gezien als de ultieme manier van natuurlijk voeden.

Droogvoer en/of blikvoer geeft soms gezondheidsproblemen bij honden, hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld huidklachten en maag-/darmklachten. Deskundigen adviseren in die gevallen nogal eens verse voeding. Er zijn twee verschillende vormen van vers voeren: KVV (Kant en Klaar Vers Vlees) en BARF (Biologically Approved Raw Food of Bones and Raw Food). Het verschil tussen deze twee is dat KVV een compleet versvoeder is die u in de vriezer van de dierenspeciaalzaak kunt vinden, vaak zijn hier granen of rijst aan toegevoegd. De BARF-methode bestaat uit een menu van vers spiervlees, rauwe botten, vers orgaanvlees en verse (gepureerde) groente dat uzelf helemaal samenstelt. Deze laatste is volgens kenners het ultieme wat u uw dier kunt voeren, het is echter veel werk om zelf een menu samen te stellen (bijvoorbeeld een dagmaaltijd van 590 gram konijnkarkas, 100 gram rundernier en 160 gram hert) en vergt van u als eigenaar dan ook de nodige kennis om het goed uit te balanceren.

Waarom BARFmenu?

Waarom hebben wij nou voor het merk BARFmenu gekozen? BARFmenu bestaat uitsluitend uit vers rauw vlees, verse organen en verse kleine botdeeltjes. Hierdoor voldoet BARFmenu aan alle eisen van de BARF methode en is het dus eigenlijk geen KVV, al wordt het wel aangeboden in diepgevroren ‘worsten’ voor het gemak! U hoeft dus niet zelf een menu voor uw hond samen te stellen. Het vlees en de botten zijn een natuurlijke bron van vitamines, eiwitten, mineralen, calcium en enzymen. Er wordt verder niets aan het voer toegevoegd! Het bevat geen geur-, kleur-, smaakstoffen en/of conserveringsmiddelen. Tevens is het glutenvrij (bevat geen granen). Kortom: puur natuur en met veel minder bestandsdelen waar uw dier gevoelig op kan reageren! Het versvoer is van dusdanig hoge kwaliteit dat het voldoet aan de normen voor menselijke consumptie, het is dus zuiver en veilig.

Wij zien steeds meer dieren die overgevoelig reageren op bepaalde (droog)voeding. Vaak is het lastig om te zeggen door welk bestandsdeel van de voeding de reactie wordt veroorzaakt. Mede door onze eigen ervaringen zijn wij de voordelen in gaan zien van versvoeding en zijn we ons er verder in gaan verdiepen. Zo is BARFmenu bijvoorbeeld ook geschikt voor diabetespatiënten, dieren met huidproblemen en maag-/darmproblemen. Uiteraard is BARFmenu ook geschikt voor mensen die hun dier bewust zo natuurlijk mogelijk willen voeren. Ook voor de lastige eters is BARFmenu aan te raden aangezien het als heel smakelijk wordt ervaren.

Voordelen die wij zien:

  • gezondere en vitalere dieren;
  • een glanzende volle vacht;
  • weinig ontlasting (door hoge verteerbaarheid van vers voer);
  • minder anaalklierproblemen;
  • een schoner gebit (veel minder tandplak vorming).

Assortiment

Wilt u gezonde complete versvoeding geven aan uw dier dan zult u voldoende verschillende smaken (eend, konijn, kip etc.) moeten voeren, dat is immers de bedoeling bij de BARF-methode. Zou u dat niet doen, dan kan uw hond een tekort aan voedingsstoffen krijgen. Om deze reden zit BARF-menu met verschillende smaken (rund, kip, konijn, eend en vis) in één doos. Voor de hond zijn er verpakkingen van 1000 gram en 500 gram. Het barfen met BARFmenu staat dus voor gemak. U hoeft zelf geen stukken vlees af te wegen en een menu samen te stellen. Als u de verschillende smaken uit de compleet box aan uw dier voert, bent u aan het 'barfen'.

Naast bovengenoemde smaken, kunt u ook afwisselen met andere smaken. Deze hebben wij echter niet standaard op voorraad, de compleet boxen wel. Indien u graag ziet dat uw dier toch ook groente eet (wetenschappers zijn het er nog niet over eens of dat nu wel of niet moet), dan kunt u bij ons de variant ‘groentemix’ bestellen. Deze kunt u afwisselen met de andere smaken uit de compleet box. Voor de verschillende samenstelling van de genoemde smaken verwijzen wij u graag naar www.barfmenu.nl

Voor meer informatie kunt u ons altijd bellen. Indien u graag een andere smaak wilt proberen, kunt u dit uiteraard bij ons bestellen.