Sterilisatie/castratie actie konijn! (2021)

 

Ook dit jaar bieden wij weer een sterilisatie/castratie actie voor het konijn aan in de maand april.

 

Een veel gehoorde uitspraak is: één konijn is geen konijn! Dit wil zeggen dat een konijn dat alleen gehouden wordt, geen gelukkig konijn is. Konijnen zijn zeer sociaal met soortgenoten en het advies is om ze daarom met z’n tweeën te houden. Aangezien konijnen zich razendsnel voort kunnen planten, is een medische ingreep hiervoor noodzakelijk.

 

Daarnaast voorkomt de sterilisatie bij de voedster (het vrouwtje) baarmoederontsteking op latere leeftijd. Dit is een aandoening waarbij het konijn erg ziek kan worden. Voor haar heeft de sterilisatie dus ook nog een medisch belang. Voor de ram geldt dit niet. Rammen worden vaak wel gecastreerd vanwege hun pittige gedrag naar andere konijnen. Zelfs bij het houden van twee rammen is castratie daarom aan te raden.

 

Wij willen bijdragen aan het konijnenwelzijn en bieden daarom in april een leuke korting aan op de sterilisatie of castratie van uw konijn. Zodat u vervolgens op zoek kunt gaan naar een geschikte soortgenoot.

 

Op de sterilisatie of castratie van uw konijn krijgt u 10% korting. Tevens krijgt u een gratis recovery pakketje mee voor goed herstel van uw konijn. Dierenarts Charlotte is binnen ons team de konijnendeskundige. Zij bezet op dinsdag- en woensdagochtend de operatiekamer. Vandaar dat u enkel op deze momenten gebruik kunt maken van deze actie.

 

Bent u enthousiast geworden om een soortgenoot voor uw konijn te zoeken? In Lelystad hebben we een konijnenopvang ‘Kaatje Keutel’. Op www.opvangkaatjekeutel.nl kunt u wellicht een geschikt vriend(innet)je vinden.