Gratis seniorconsult hond en kat

 

Wist u dat katten en honden vanaf 7 jaar oud meer risico lopen op gezondheidsproblemen? Dat uw kat of hond ouder wordt, is aan de buitenkant vaak niet te zien, maar ondertussen kunnen er wel gezondheidsproblemen spelen.

Wist u dat…

- 1 op de 3 katten ouder dan 12 jaar chronische nierziekte heeft? Verschijnselen hiervan worden pas zichtbaar als driekwart van de nierfunctie verloren is.
- 20% van de honden ouder dan 1 jaar en maar liefst 90% van de katten ouder dan 12 jaar gewrichtsproblemen heeft?

Hoe herkent u veroudering?

 

Uiterlijk verandert er meestal weinig, behalve dat de vachtconditie achteruit kan gaan en de vacht van honden wat grijzer kan worden. Wel kunt u verandering in gedrag merken:
- De kat of hond is minder actief en slaapt meer.
- Het zicht, gehoor en reukvermogen kunnen achteruit gaan.
- Katten kunnen wat aanhankelijker worden.


Waarom is een Seniorencheck zinvol?


- We kunnen vroegtijdig eventuele (onzichtbare) aandoeningen opsporen en behandelen. Zo kan de levensduur van uw huisdier worden verlengd en de kwaliteit van leven verhoogd.
- Door de gewoontes en het gedrag van uw huisdier te bespreken, kunnen wij veel te weten komen over zijn gezondheid.
- We kunnen een passende voeding adviseren die uw oudere kat of hond gezond en fit helpt te houden.


Onze praktijk streeft er naar om uw oudere huisdier optimale zorg te verlenen. Kom in november en december bij ons langs voor een GRATIS Seniorencheck bij onze paraveterinairen! Wij reserveren hier op de woensdagmiddagen in november en december tijd voor. In de EVEN weken is er de mogelijkheid voor de honden bij Petra, de ONEVEN weken voor de katten bij Krista.

Graag meer informatie? Neem contact op of kom langs in de praktijk. Indien u een afspraak wilt maken, verzoeken wij u dit telefonisch te doen.